Případová studie: Využití klientského portálu pro podporu obchodu v energetických firmách

Problém

Energetická společnost XYZ čelila potřebě zlepšení zákaznického servisu a zvýšení cross-sellingu svých dalších služeb, jako je například správa nemovitostí nebo prodej dalších komodit, mezi svými stávajícími klienty. Zároveň chtěla usnadnit zákazníkům přístup k důležitým informacím o tepelné energii a nabídnout jim jednoduché a intuitivní rozhraní pro správu jejich účtů.

Jako řekl známý americký autor a motivační řečník Brian Tracy: "Proč hledat neustále nové klienty, když stačí prodávat těm stávajícím?".

Řešení

Společnost se rozhodla implementovat zákaznický portál, který by umožnil zákazníkům snadný přístup k různým funkcím a informacím spojeným s dodávkou tepelné energie a souvisejícími službami. Portál byl navržen tak, aby byl intuitivní a uživatelsky příjemný, a poskytoval následující funkcionality:

  1. Přístup k účtům a fakturám: Zákazníci mohou snadno stáhnout své faktury, prohlédnout si historii faktur a sledovat stav svých účtů online.

  2. Odstávky a plánovaná údržba: Portál poskytuje informace o plánovaných odstávkách a údržbě, což umožňuje zákazníkům plánovat své aktivity a minimalizovat případné nepříjemnosti spojené s výpadkem dodávky energie.

  3. Notifikace a upozornění: Zákazníci mohou nastavit preference pro notifikace, které je informují o důležitých událostech, jako je blížící se termín platby faktury nebo plánovaná údržba.

  4. Cross-selling správy nemovitostí: Jakmile zákazníci pravidelně používají portál pro správu svých účtů a sledování stavu dodávek energie, společnost XYZ jim může nabídnout rozšíření služeb o správu nemovitostí přímo prostřednictvím portálu. 

Výsledky

Díky implementaci zákaznického portálu dosáhla společnost následujících výsledků:

✅Zlepšený zákaznický servis

Zákazníci mohou rychle a snadno získat přístup k důležitým informacím a provádět transakce online, což vede ke zvýšení jejich spokojenosti.

✅Zvýšený cross-selling

Díky pravidelné návštěvě portálu a zobrazování doplňkových služeb se zvětšil prodej dalších produktů a služeb. Tento přístup umožnil společnosti XYZ úspěšněji nabízet své další produkty a služby, což vedlo k zvýšení příjmů z existujícího zákaznického portfolia.

✅Efektivnější komunikace

Notifikace a upozornění umožňují společnosti efektivněji komunikovat se svými zákazníky a udržovat je informované o důležitých událostech a změnách.

Celkově lze říci, že implementace zákaznického portálu přinesla společnosti XYZ zlepšení v oblasti zákaznického servisu, efektivního využívání dat a zvýšení prodeje dalších produktů a služeb prostřednictvím cross-sellingu.

Zajímá vás optimalizace obchodního procesu? Zvolte jednu z možností:

  1. Zavolejte nám: naši odborníci jsou připraveni na vaše potřeby.
  2. Nechte nás kontaktovat vás: zanechte nám své údaje a my vám pošleme další informace.
  3. Rezervujte si demo ukázku: přesvědčte se, jak může naše řešení posílit efektivitu vašeho podnikání.

 

4. Odebírejte novinky

Chcete být vždy informováni o nejnovějších trendech, aktualizacích a inovacích v oblasti B2B Eshopů? Odebírejte naše novinky a buďte první, kdo se dozví o nových možnostech pro váš podnik.


4. Odebírejte novinky

Chcete být vždy informováni o nejnovějších trendech, aktualizacích a inovacích v oblasti B2B Eshopů? Odebírejte naše novinky a buďte první, kdo se dozví o nových možnostech pro váš podnik.


Mohlo by se Vám líbit.

Případová studie: B2B portál pro dodávky obalových materiálů

Článek přináší podrobný pohled na inovativní transformaci v oblasti objednávání obalových materiálů pro výrobní firmy.

Chci vědět víc

Klíčové funkce moderního B2B eshopu pro efektivní obchodování

Článek se zaměřuje na sílu a výhody samoobslužných portálů pro různé skupiny uživatelů. Pokrývá oblasti jako online nákupy, zaměstnaneckou správu, obchodní interakce a další.

Chci vědět víc

Síla samoobslužných portálů: Kdo z nich může těžit?

Článek se zaměřuje na sílu a výhody samoobslužných portálů pro různé skupiny uživatelů. Pokrývá oblasti jako online nákupy, zaměstnaneckou správu, obchodní interakce a další.

Chci vědět víc

Jak efektivně zavést samoobslužný portál do vašeho podnikání

Objevte klíčové kroky a výhody implementace našeho samoobslužného portálu pro transformaci firemních procesů. Čtěte náš průvodce a rezervujte si demo ukázku pro přímou zkušenost s inovací a zlepšením interakce se zákazníky.

Chci vědět víc

Klíčový prvek pro marketingový úspěch a zákaznickou věrnost

Objevte sílu samoobslužných portálů pro rychlejší nákupy, personalizované nabídky a dlouhodobou zákaznickou loajalitu. Přečtěte si, jak tyto portály posilují marketingový úspěch a proč jsou klíčovým prvkem pro moderní podniky.

Chci vědět víc